prezentare-pregătirea profesională

   Eu sunt Mariana Georgiana Ștefan, sau pe scurt, Marystef. Locuiesc în București și sunt psiholog clinician autonom, psihopedagog special în supervizare, logoped, terapeut ABA, formator, mamă, soție, femeie, colegă, prietenă și confidentă. Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației și dețin atestat de liberă practică pentru psihologie clinică și psihopedagogie specială. Imi desfăsor activitatea independent şi sunt titulara propriului Cabinet Individual de Psihologie.

Deţin următoarele diplome, acreditări, atestate şi competenţe în domeniul Psihologiei:

Licenţă în Psihologie în urma absolvirii Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Domeniul Psihologie;
Am absolvit și un master denumit ,,Psihodiagnoză Clinică și Consiliere Psihologică”.
Atestat de liberă practică în psihologie clinică, treapta autonom, eliberat de Colegiul Psihologilor;
Atestat de liberă practică în psihopedagogie specială eliberat de Colegiul Psihologilor, treapta supervizare;
Diplomă de absolvire a cursului de formare continuă ,,Tulburările de limbaj în raport cu tipurile de deficienţe”, recunoscută  de Colegiul Psihologilor. Conform modulelor parcurse, acest curs îmi permite să ofer servicii de logopedie pentru:
      ● evaluarea complexă şi stabilirea diagnosticului;
      ● intervenţii pentru tulburări de pronunţie, tulburări de limbaj şi comunicare specifice TSA. (Tulburării de Spectru Autist);
      ● tulburări de dezvoltare a limbajului, tulburări de ritm şi fluenţă a vorbirii şi mutism selectiv;
      ● tulburările limbajului scris-citit, tulburări de voce, tulburări polimorfe.
 ► Diplomă recunoscută de Colegiul Psihologilor în urma absolvirii cursului ,,Elemente Introductive în analiza Comportamentală Aplicată în Tulburarea de Spectru Autist” care îmi conferă dreptul de a oferi terapie ABA pentru persoane cu TSA;
 ► Adeverinţă eliberată de Colegiul Psihologilor care atestă dreptul meu de a furniza servicii psihologice pentru persoane diagnosticate cu tulburări din spectrul autist în urma absolvirii cursului şi a înregistrării în Registrul TSA;
50 ore dezvoltare personală în cadrul Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv Comportamentală;
 ► certificat de finalizare a cursului ,,Training în LGBT-Affirmative Practice”-eliberat de Yale School of  Public Health și Rutgers.

Ca logoped, ajut copiii cu întârziere de limbaj și de dezvoltare și pe cei cu tulburări de limbaj să vorbească mai bine, mai corect și mai clar. De asemenea, stimulez copiii nonverbali să vorbească;

    Cu ajutorul terapiei ABA, a tehnicilor de logopedie, a cunoştinţelor din domeniul psihologiei şi a celor din domeniul dezvoltării copilului contribui la recuperarea întârzierilor de dezvoltare a copiilor, la creșterea coeficientului de dezvoltare și de inteligență, la creșterea nivelului de funcționalitate independentă a copiilor și la stimularea, dezvoltarea și corectarea limbjului.

      Ca psiholog, ofer consiliere psihologică primară, îndrumare și sprijin. Vin în întâmpinarea tuturor care se confruntă cu situații dificile, stresante și pentru rezolvarea cărora au nevoie de ajutor psihologic. Astfel, putem discuta și puteți primi consultanță psihologică primară în diverse probleme. Exemple: neînțelegeri cu soțul/soția, copiii, frații, surorile, părinții, colegii, vecinii, etc. Pentru cazuri de separare sau divorț, epuizare fizică și psihică, stimă de sine scăzută. Pentru complex de inferioritate, timiditate excesivă, anxietate, probleme de comunicare si multe altele.
Ofer consiliere psihologică primară pentru persoanele care se luptă cu infertilitatea și pentru cei care își doresc un copil care întârzie să apară. De asemenea, ofer consiliere psihologică primară și sfaturi pentru familiile aflate în proces de fertilizare in vitro sau care au trecut prin mai multe astfel de proceduri. Lucrarea mea de licență intitulată ,,Anxietatea și depresia, posibile efecte psihologice ale fertilizării in vitro”, efectuată în urma unui studiu complex, precum și experiența în domeniu, mă recomandă pentru a ajuta cuplurile care își doresc un copil.
     Pentru persoanele care fac parte din comunitatea LGBT, cele care au declarat public sau nu orientarea lor sexuală, care se simt neînțelese, deprimate, frustrate, speriate, singure, respinse de familie și prieteni și au nevoie de o confidentă, le pot oferi consultanță psihologică primară. Pe aceste persoane le invit să ne cunoaștem și să dezbatem problemele cu care se confruntă. Absolvirea cursului ,,Trainning in LGBT-Afirmative practice” organizat la București de către ,,Rutgers and Yale School of Public Health” din USA, m-a ajutat să înțeleg problemele cu care se confruntă membrii acestei comunități. Acesta îmi dovedește pregătirea pentru a  ajuta persoanele din comunitatea LGBTQ să se simtă bine cu ele însele, cu ceilalti și cu lumea înconjurătoare.
Persoanelor care au nevoie de o confidentă și care doresc să vorbească subiecte intime pe care nu le pot discuta cu familia sau prietenii, le pot fi de ajutor, le pot acorda sfaturi, îndrumare şi consiliere psihologică primară.

     Ofer consiliere psihologică primară copiilor, adolescenților și adulților,  individual, în cuplu, familie și de grup.

    Deviza mea este: ,, Lasă-mă să-ți redau speranța și să-și aduc curcubeul în suflet”, ceea ce înseamnă că pot și vreau să te ajut, să vezi viața în culorile ei frumoase, optimist, cu încredere și cu speranță.

   Cursurile de formare enumerate mai sus sunt completate de cursurile efectuate  în cadrul Facultății de Psihologie program licență și master. Acestea sunt:  Psihologia Educației, Psihologia Dezvoltării, Sociologie, Neuroștiințe, Psihologia Cognitivă, Defectologie, Logopedie, Psihopatologie, Psihologia Familiei, Psihologia Personalității, Psihodiagnoza Copilului, Psihodiagnoza Inteligenței, Psihodiagnoza Personalității, Consiliere Psihologică, Psihologie Clinică, Psihologie Judiciară, Consilierea Educațională și a Carierei, Consiliere psihoterapeutică, Tehnici de comunicare în consiliere, Dezvoltare personală prin tehnici NLP, Psihodiagnoza Clinică, Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale. Toate acestea, împreună cu experiența mea de viață și o căsnicie de 24 de ani mă recomandă și mă ajută să înțeleg oamenii, să le înțeleg temerile, fricile, anxietatea, dorințele, frustrările, situațiile dificile familiare și să contribui la ameliorarea acestora, la creșterea stimei de sine, la dezvoltarea optimismului și soluționarea problemelor lor.

Dacă crezi că te pot ajuta să îți rezolvi problemele, să îți îmbunătățești viața, să mergi mai departe și să vezi lucrurile dintr-o perspectivă mai bună și optimistă, contactează-mă:

e-mail:  psihologsilogoped@gmail.com

 telefon pentru programări și mesaje pe whatsapp  0735633011

 Vă invit să vizionați pagina mea de facebook, să dați click pe  butonul ,,urmărește”

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066698560088

și să vizionati pagina mea de youtube, să dati like, share si subscribe pentru a primi filmulețele mele:

https://www.youtube.com/channel/UCclPoOyWcU222VMPUbjDqrA