Terapie ABA cu mama în cabinet

Terapie ABA pentru copii cu TSA (autism) și întârziere în dezvoltare cu vârsta între 3 – 6 ani:

 

    La CIP Marystef se face intervenție psihologică de tip terapie ABA, cu accent pe terapia cognitivă. Mai exact, se fac exerciții prin joc și joacă pentru recuperarea întârzierilor globale de dezvoltare ale copiilor, recuperarea cognitivă, creșterea coeficientului de dezvoltare și de inteligență . De asemenea, se pune accentul pe stimularea limbajului și comunicării copiilor nonverbali, corectarea și terapia tulburărilor de limbaj la copiii cu tulburări de limbaj receptiv și expresiv și pe creșterea și dezvoltarea gradului de funcționare independentă a copiilor.

  La CIP Marystef, în anul 2024, nu se face acea parte din terapia ABA care se efectuează pentru îndreptarea comportamentelor nedorite de genul: autovătămări, lovirea altor persoane, țipatul, comportamentele stereotipe ( învârtitul pe loc, mersul pe vârfuri, aruncarea obiectelor, alergatul în continuu prin cabinet, etc) 

 

    PREȚURI TERAPIE ABA valabile de la data de 01.06.2024 pentru abonamente de minim 12 ședințe/lună:

( se pot face abonamente pentru mai mult de 12 ședințe/lună, de ex: 16,18,20,22 la prețurile afișate mai jos, în funcție de locurile disponibile)

    » 90 lei/ședința de 30 de minute cu mămica în cabinet
   » 135 lei/ședința de 50 de minute cu mămica în cabinet;
  dacă se alegeonează unul dintre abonamentele de mai jos:

 

 1) pachetul nr. 1: abonament terapie ABA cu  ședințe de 30 de minute: 

  »12 ședințe (3 ședințe pe săptămână)= 1.080 lei;
  » 16 ședințe (4 ședințe pe săptămână) = 1.440 lei;
» 18 ședințe (4 ședințe pe săptămână) = 1.620 lei

 

 2) pachetul nr. 2: abonament  terapie ABA cu ședințe de 50 de minute: 

  » 12 ședințe (3 ședințe pe săptămână)= 1.620 lei/ședința;
  » 16 ședințe (4 ședințe pe săptămână) = 2.160 lei;
» 18 ședințe (4 ședințe pe săptămână) = 2.430 lei.

 

 prețul unei ședințe de terapie ABA în afara unui abonament sau pentru o frecvență mai mică de 3 ori pe săptămână:

  » 100 lei/ședința de 30 de minute;
 » 150 lei/ședința de 50 de minute;
 » 250lei/ședința de 90 de minute 

   Terapie ABA cu mămica în CABINET se poate efectua la prețurile afișate mai sus. This variantă de terapie nu exclude posibnilitatea mamei de a solicita consiliere parentală, separat. Prețurile pentru consiliere parentale sunt: ​​​​100 lei/ (1-30 minute), 150 lei/ședința de 50 de minute. În cazul în care ambii părinți doresc consiliere parentală, prețul este 225 lei/ședința de 50 de minute.

   ** la ședințele de terapie poate asista tatăl, un bunic sau o altă rudă. Nu este obligatoriu să fie mama copilului. Este permis accesul unui singur însoțitor.

 

   **Condiții: Un părinte poate participa la ședințele de terapie DOAR DACĂ :

 

– nu deranjează ședința. (nu stă pe platforme sociale și nu vorbește la telefon în timpul ședinței);
– nu intervine în terapie. Nu oferă el/ea copilului materiale sau jucării. (am avut părinți care luau din dulap un joc sau o jucărie și o oferea copilului să se joace pentru că ,,asta îi place”). În Cabinet ne jucăm pentru a învăța prin joc și joacă, nu pentru a ne distra sau relaxa;
– nu răspunde și nu șoptește răspunsurile corecte la întrebările terapeutului. (prin acest mod îi face rău copilului);
– este în beneficiul copilului. În cazul în care copilul nu se dezlipește de persoana care are grijă la adus, se duce frecvent la ea, se răsfață, aleargă prin cabinet, refuză sarcinile, etc , se recomandă să lase copilul singur cu terapeutul psiholog;
-copilul are bolie cu TSA sau alte boli care impun prezența unui aparținător și este necesară intervenția acestuia. (epilepsie, diabet, ADHD, hipercinetism, etc). Este responsabilitatea părinților să intervină imediat în cazurile în care copilul intra în criză care să aibă grijă de bolile pe care le are. Părintele va acorda primul ajutor copilului, dacă este necesar. În cazul în care, copilul a făcut pe el, părintele este obligat să îl șteargă și să îl schimbe.
– este atent la tot ceea ce se face în Cabinet și ajutor dacă i se solicită. Există posibilitatea ca părintele să fie implicat direct în procesul terapeutic. Aceasta implică directă este de mare ajutor pentru copil și pentru părinți.

    *un abonament este valabil 30 de zile de la data onării
**ședințele se fac 1:1 terapeut cu 1 copil sau 2:1 (copil + părinte și psihologul terapeut)
*** persoana care aduce copilul și nu asistă la terapie este obligată. . . să aștepte în proximitatea Cabinetului și să revină dacă este chemat. Însoțitorul poate fi chemat pentru a observa progresul copilului sau pentru a interveni în cazul în care copilul are vreun episod de manifestare a unui boli. (epilepsie, ADHD, diabet, sau copilul devine agresiv ori se autovătămează, etc);
**părinții vor primi teme pentru acasă;
** se permite absentarea unei singure ședințe dintr-un abonament. Condiția este ca absența să fie anunțată prin mesaj cu 24 de ore înainte. Aceasta va fi reprogramată și efectuată în termen de 15 zile de la data la care trebuia efectuată. Neprogramarea și neefectuarea ședinței reprogramate conduce la considerarea că va fi efectuată. Nu se reprogramează o ședință reprogramată și neefectuată.

   **Capacitatea Cabinetului de psihologie pentru terapie ABA este mică. Se pune accent pe calitatea serviciilor oferite și nu pe cantitate, sau pe un număr mare de copii înscriși la terapie. Pentru acest motiv, vă rog să sunați la numărul de telefon 0735.633.011 sau să scrieți pe whatsapp sau e-mail, pentru a afla dacă sunt locuri libere.

   ** pentru programe vă rog să sunați la nr. de telefon 0735.633.011.

   *** dacă nu vă răspund la telefon, este posibil să mă aflu într-o ședință sau discuție cu cineva, și vă rog să îmi scrieți pe whatsapp, sau pe e-mail. Vă rog să menționați numele dumneavoastră, vârsta copilului și diagnosticul acestuia. (nu uitați să vă lăsați un nr. de telefon pentru a vă putea contacta)

 

**pentru alte servicii oferite vă rog să accesați:     https://www.psihologsilogoped-marianastefan.ro/servicii/

pentru a accesa pagina de facebook, click pe link-ul:

    https://www.facebook.com/profile.php?viewas=100000686899395&id=10006669856008